Niet (meer) geregistreerd

Veel voorkomende vragen over alles wat met installatie/registratie/licenties van MusiCAD te maken heeft.
Gebruikersavatar
Musys
Betatester
Berichten: 521
Lid geworden op: zo 04 mar 2007, 23:48

Niet (meer) geregistreerd

Ongelezen bericht door Musys » vr 08 jan 2016, 10:27

Na enige tijd niet gebruiken blijkt MusiCAD zich als 'niet geregistreerd' te beschouwen, terwijl ik wel een licentie heb en alles steeds goed gewerkt heeft - zonder extra invulschermen bij opslaan en afdrukken. Hoe kan dat?
Eigenlijk kan dat ook niet, maar het blijkt (bij MusiCAD 3.x) in incidentele gevallen toch te gebeuren. :eek:

Een op naam gestelde licentie blijft onbeperkt geldig voor een computer zolang de belangrijkste onderdelen daarvan ongewijzigd blijven. Als MusiCAD lang niet gebruikt is, zou het kunnen zijn dat er in de tussentijd grote wijzigingen aan de computer zijn gedaan, en dat blijkt achteraf de oorzaak.

Het licentiemechanisme blijkt soms onterecht de licentie als 'ongeldig' te zien. Even de schermen onder [Help|Registratie] doorlopen lost dat doorgaans op. Doorgaans zullen alle in te vullen gegevens 'vanzelf' voor-ingevuld worden (naam/sleutel verdere gegevens).
Mocht dat niet het geval zijn dan moet aan de hand van het destijds verstuurde licentiemailtje naam en sleutel opnieuw ingevuld worden. Als het licentiemailtje niet meer beschikbaar is dan sturen we dat nogmaals (uiteraard zonder kosten). Na afsluiten van MusiCAD en opnieuw starten van het programma zal MusiCAD bij een nog geldig gebleken licentie weer geregistreerd zijn. Controleer dat door een muziekbestandje te openen en vervolgens te bewaren onder een andere naam.

In het geval dat MusiCAD nog steeds niet geregistreerd blijkt, hebben we om te kunnen achterhalen wat er precies aan de hand is, wat gegevens van de huidige computer nodig. Deze gegevens worden doorgegeven als aan het eind van de registratieschermen op de knop verstuur (met de bliksemflits) gedrukt wordt.

Als de gebruikte MusiCAD-versie al lang in gebruik is, of als u versie 3 nog gebruikt is het verstandig om de laatste versie even van internet op te halen. Op download staat de procedure vermeld voor downloaden.

Na installeren kunnen de registratiegegevens worden doorgestuurd zoals onder registratie.

Zie ook: Wat is er aan de hand, alle noten zijn door elkaar geklutst!


Laatst omhoog gehaald door Musys op vr 08 jan 2016, 10:27.

Plaats reactie