Wat is er aan de hand, alle noten zijn door elkaar geklutst!

Veel voorkomende vragen over alles wat met installatie/registratie/licenties van MusiCAD te maken heeft.
Gebruikersavatar
Musys
Betatester
Berichten: 521
Lid geworden op: zo 04 mar 2007, 23:48

Wat is er aan de hand, alle noten zijn door elkaar geklutst!

Ongelezen bericht door Musys » di 29 dec 2009, 19:39

Als alle noten bij het opvragen van een eerder gemaakt muziekstuk door elkaar geklutst lijken zoals hieronder, dan moet je de oorzaak zoeken in een paar mogelijkheden die allemaal met het licentiemechanisme te maken hebben.
121.gif
Door elkaar gehusselde noten
121.gif (4.6 KiB) 11836 keer bekeken
Als de licentie niet geldig blijkt te zijn voor de computer (aanvraagcode, naam en licentie passen niet bij elkaar) dan zal MusiCAD de bestanden bij opslaan door elkaar klutsen. Bij opnieuw inlezen op dezelfde PC met ongewijzigde gegevens wordt de muziek weer 'ontklutst'. Op een andere PC is de muziek dan volledig onbruikbaar... Om te voorkomen dat je muziek op termijn onbruikbaar wordt kun je het beste een licentie aanschaffen.

Hoe ontstaat het probleem:
  • Overzetten van muziek (zonder licentie) naar een andere PC
  • Wijzigen van hardware (moederbord, processor)
  • Veranderen van de registratienaam. (Jan vd. Fiedel en Jan van der Fiedel zijn wat MusiCAD betreft niet de zelfde naam.)
  • MusiCAD slaat de instellingen in de gebruikersmap. Bij gebruik van 1 PC door meerdere personen met een eigen inlognaam/map moet MusiCAD voor iedere inlognaam geregistreerd worden.
Eerdere versies van MusiCAD 3 waarschuwden niet of weinig als er een ongeldige licentie aanwezig bleek te zijn en bewaarden zonder veel gemopper de bestanden. Pas bij aanschaf van een nieuwe computer komt het probleem boven water omdat de muziekbestanden van soms jaren geleden onbruikbaar lijken geworden. Als de vorige PC nog beschikbaar is, is de remedie eenvoudig: zorg dat de licentie voor de oude PC in orde is, open op de oude PC de probleembestanden en als ze daar leesbaar waren, bewaar ze dan weer (bij voorkeur in een andere map).

Mocht de PC niet meer voorhanden zijn dan kan Musys Software de bestanden voor je 'ontklutsen' (mits je een licentie had of alsnog aanschaft).
Stuur daartoe de 'geklutste' muziekbestandjes (met de reservekopie bestanden *.mc0 .mc1 enz.)) op naar de musicad helpdesk.

In alle (vermoedelijke) licentieprobleemgevallen is het nodig om de registratieschermen opnieuw te doorlopen, en in het laatste scherm de knop verstuur te gebruiken. Hiermee zorg je ervoor dat we de benodigde gegevens krijgen om je verder te kunnen helpen.

adriaanvw
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 15 feb 2010, 16:34

Re: Wat is er aan de hand, alle noten zijn door elkaar geklutst!

Ongelezen bericht door adriaanvw » ma 15 feb 2010, 20:20

Dank voor het antwoord. Het was inderdaad net tijdens het overgaan van een niet gelicenseerde versie naar een versie met licensie. Helaas wordt nu toch mijn werkstuk niet ontklutst, terwijl ik wel dezelfde pc gebruik.

Ad van Wanroij

Gebruikersavatar
Musys
Betatester
Berichten: 521
Lid geworden op: zo 04 mar 2007, 23:48

Re: Wat is er aan de hand, alle noten zijn door elkaar geklutst!

Ongelezen bericht door Musys » ma 15 feb 2010, 22:03

Stuur de geklutste muziekstuk maar even op inclusief reservekopieën (de .mc0, .mc1 enz bestanden ), dan kan ik zien wat er aan de hand is/was.

Plaats reactie