Aanvraagcode is veranderd?

Veel voorkomende vragen over alles wat met installatie/registratie/licenties van MusiCAD te maken heeft.
Gebruikersavatar
Musys
Betatester
Berichten: 522
Lid geworden op: zo 04 mar 2007, 23:48

Aanvraagcode is veranderd?

Ongelezen bericht door Musys » za 21 mar 2015, 20:37

Mijn aanvraagcode is ineens veranderd. Hoe kan dat, en wat moet ik nu?
De aanvraagcode (de 'vingerafdruk' die nodig is voor het licentiemechanisme) is afhankelijk van een groot aantal factoren. Niet al die factoren tellen even zwaar mee in het licentiemechanisme. Als de aanvraagcode (bijvoorbeeld na herinstallatie van windows, of het toevoegen van extra geheugen) veranderd is betekent dat niet zonder meer dat de bijbehorende licentie niet meer zal werken. Zolang er geen grote hardwarewijzigingen hebben plaatsgevonden (zoals een ander moederbord) hoort de licentie gewoon blijven werken.

In principe hoef je je van een (beetje) gewijzigde aanvraagcode niets aan te trekken, de licentie zal in de meeste gevallen gewoon blijven werken.

Als een eerder verstrekte licentie onverhoopt toch niet meer werkt op (beperkt) gewijzigde hardware moet je even een nieuwe registratie sturen vanuit MusiCAD ([Help|Registratie] en daar de email-knop gebruiken). Aan de hand van de daarin vermelde aanvraagcode kunnen we doorgaans snel beoordelen of het al dan niet om een andere/nieuwe PC gaat.

Als het licentiemechanisme onterecht de PC als 'anders' ziet (ter beoordeling van Musys Software) krijg je een andere licentie om het programma weer geregistreerd te krijgen.


Laatst omhoog gehaald door Musys op za 21 mar 2015, 20:37.

Plaats reactie