MusiCAD zonder licentie blijven gebruiken?

Veel voorkomende vragen over alles wat met installatie/registratie/licenties van MusiCAD te maken heeft.
Gebruikersavatar
Musys
Betatester
Berichten: 521
Lid geworden op: zo 04 mar 2007, 23:48

MusiCAD zonder licentie blijven gebruiken?

Ongelezen bericht door Musys » vr 18 mar 2022, 10:59

Kan ik MusiCAD voor altijd zonder licentie blijven gebruiken?
Het korte antwoord:
Ja, zolang de computer waarop de muziek ingetikt en bewaard is het blijft doen en je met de opzettelijke onhandigheden kunt leven.(voorwaarden)

Het wat langere antwoord:
Het kan, maar het is onhandig, je loopt het risico op een hoop gedoe en de noodzaak om alsnog een licentie aan te moeten schaffen...

Computers hebben niet het eeuwige leven. Ook de noodzaak van een nieuwe Windows-versie uit veiligheidsoverwegingen maakt een computer op den duur onbruikbaar. Een nieuwe computer betekent ook dat opgeslagen (versleutelde) MusiCAD-muziek niet meer bruikbaar is op de nieuwe computer.

Om dat te voorkomen is het wel verstandig om voor in gebruikname van de nieuwe computer toch een licentie (voor de oude computer) aan te schaffen, om daar alle zonder licentie opgeslagen muziek te openen, en daarna (op een andere plek, USB-stick, cloud-drive) nu onversleuteld op te slaan. Op de nieuwe computer kun je dan al je eerder gemaakte muziek weer gebruiken.

Voor de nieuwe computer is een een nieuwe (tweede) licentie nodig om niet weer tegen dezelfde problemen aan te lopen.

Het 'ontsleutelen' van niet meer leesbare muziek door structureel gebruik zonder licentie kan ook door Musys gedaan worden tegen vergoeding van 1 euro per ontsleuteld muziekbestand. Stuur daartoe de te ontsleutelen muziek (met de bijbehorende reservekopieën) naar helpdesk@musicad.nl

Zie ook:

Plaats reactie