Installatie duurt eindeloos...

Veel voorkomende vragen over alles wat met installatie/registratie/licenties van MusiCAD te maken heeft.
Gebruikersavatar
Musys
Betatester
Berichten: 521
Lid geworden op: zo 04 mar 2007, 23:48

Installatie duurt eindeloos...

Ongelezen bericht door Musys » za 09 mei 2020, 09:23

Installatie voltooien duurt nu al anderhalf uur. Klopt dat wel en zo niet, wat moet ik doen om dat in orde te krijgen?
Installatie duurt normaliter tussen een paar seconden en een minuut. Als het veel langer duurt is er iets onvoordehandliggends gebeurd.

Volle schijf, geen toegang to de installatie en dergelijke geven doorgaans een foutmelding - hetzij van het installatieprogramma, hetzij van het besturingssysteem. Wat wel eens wil gebeuren is dat zo'n melding onder een ander venster ondergesneeuwd blijkt. Ook het wachten van een programma op gebruikersinvoer kan dat veroorzaken. Als het venster waarin iets gevraagd wordt 'onder' een ander venster ligt lijkt er iets vastgelopen te zijn, terwijl dat niet zo is.

Met <alt-tab> kun je schakelen tussen de openstaande applicaties. Een mogelijk verstopt invoervenster kom je zo op het spoor.
Met taakbeheer (<ctrl-alt-delete> kies taakbeheer) van Windows kun je zien welke programma's er draaien en kun je die indien nodig afsluiten.
Het installatieprogramma nogmaals starten is de aangewezen route. Mocht e.e.a. reproduceerbaar blijken, neem dan even contact op met de helpdesk (bijvoorbeeld door hier op het forum te reageren)

Plaats reactie