MusiCAD 3 in plaats van versie 4

Veel voorkomende vragen over alles wat met installatie/registratie/licenties van MusiCAD te maken heeft.
Gebruikersavatar
Musys
Betatester
Berichten: 521
Lid geworden op: zo 04 mar 2007, 23:48

MusiCAD 3 in plaats van versie 4

Ongelezen bericht door Musys » di 08 dec 2015, 00:49

Ik wil graag MusiCAD 3 blijven gebruiken op een nieuwe computer; alle nieuwigheden hoef ik eigenlijk niet, en ben eigenlijk heel tevreden met de mogelijkheden van versie 3. Wat zijn de mogelijkheden?
Of versie 3 wel of niet op een nieuwe computer te gebruiken is lastig van te voren te beoordelen. Gewoon uitproberen kan geen kwaad, versie 3 en 4 zijn naast elkaar op een computer te gebruiken. Versie 3 is op te halen en te installeren op: http://mc3.musicad.nl
Als versie 3 installeerbaar is en naar behoren werkt op de nieuwe computer kun je daar een licentie voor aanvragen. :wave:
Als je al in het bezit was van een eerdere licentie kost dat 10 euro. Zonder eerdere licentie 45 euro.

Als MusiCAD 3 onder Windows 10 een zogeheten 'EAccessViolation' tijdens installatie of bij gebruik geeft, wordt het helaas een stuk ingewikkelder. :shifty:

Je kunt een downgrade overwegen naar Windows 7. Waarschijnlijk zal MusiCAD 3 dan wel werken (geen garantie overigens...) 8-)

Een andere (wat exotische) mogelijkheid: koop voor weinig geld een gebruikte PC met Windows 7 en installeer MusiCAD daarop. 8-)

Als je nog een geldige licentie van windows XP of Windows 7 beschikt kun je met VirtualBox een oude Windows versie met MusiCAD gebruiken.
http://answers.microsoft.com/en-us/insi ... aaf337449d
Het concept van een virtuele computer op een fysieke computer is misschien wel (veel te) hoog gegrepen om van dienst te zijn voor een gemiddelde computergebruiker. :eek:

Plaats reactie