maatsoort inlezen bij inporteren midi

Vraagt u maar... (antwoorden mag uiteraard ook!)
Ben Nieuwhof
Betatester
Berichten: 20
Lid geworden op: zo 25 mar 2007, 22:36

maatsoort inlezen bij inporteren midi

Ongelezen bericht door Ben Nieuwhof » vr 26 dec 2008, 10:46

Bij het inlezen van de maatsoort van een midifile wordt bij de pianorol iedere keer 4/4 ingevoerd, waardoor er aan de partituur heel wat te veranderen is. Kost veel tijd, je ziet gemakkelijk iets over het hoofd, waardoor je weer van voren af aan moet beginnen! Voorbeeld van verandering is b.v. twee gebonden kwarten, waarvan je de eerste moet verlengen (F6) tot een halve noot en de tweede kwart daarna moet verwijderen, waardoor ook de overbindingsboog verdwijnt.

Gebruikersavatar
Musys
Betatester
Berichten: 510
Lid geworden op: zo 04 mar 2007, 23:48

Re: maatsoort inlezen bij inporteren midi

Ongelezen bericht door Musys » za 27 dec 2008, 16:45

Bij het inlezen van de maatsoort van een midifile wordt bij de pianorol iedere keer 4/4 ingevoerd, waardoor er aan de partituur heel wat te veranderen is. Kost veel tijd, je ziet gemakkelijk iets over het hoofd, waardoor je weer van voren af aan moet beginnen!
Net nog even geprobeerd bij een midibestandje in 2/4 maar daar wordt de maatsoort correct overgenomen. Kun je een voorbeeld geven?
Voorbeeld van verandering is b.v. twee gebonden kwarten, waarvan je de eerste moet verlengen (F6) tot een halve noot en de tweede kwart daarna moet verwijderen, waardoor ook de overbindingsboog verdwijnt.
In overschrijf-modus zal door verdubbelen van een kwartnoot de daarop volgende noot "opgeslokt" worden.
Zie overschrijf-modus

Plaats reactie