Fout bij opslaan als PDF

Vraagt u maar... (antwoorden mag uiteraard ook!)
rhamstra
Berichten: 6
Lid geworden op: wo 21 okt 2009, 20:59

Fout bij opslaan als PDF

Ongelezen bericht door rhamstra » zo 15 nov 2009, 22:12

Hallo,

Bij het opslaan als PDF van een bepaalde Musicad file treed een fout op, zie bijgevoegde bijlage. Dit is echter niet bij andere files het geval. Is het mogelijk dat de file corrupt is geworden? Kan dit hersteld worden?

Met vriendelijke groet, Reinbert Hamstra
Bijlagen
-13error.jpg
-13error.jpg (66.57 KiB) 4004 keer bekeken

Gebruikersavatar
Musys
Betatester
Berichten: 494
Lid geworden op: zo 04 mar 2007, 23:48

Re: Fout bij opslaan als PDF

Ongelezen bericht door Musys » zo 15 nov 2009, 23:03

Bij het opslaan als PDF van een bepaalde Musicad file treed een fout op, zie bijgevoegde bijlage. Dit is echter niet bij andere files het geval. Is het mogelijk dat de file corrupt is geworden? Kan dit hersteld worden?
Om te kunnen achterhalen wat de oorzaak is hebben we het probleemveroorzakende musicad-bestandje nodig...

Om zelf te proberen te achterhalen waar het probleem zit, hernoem je het originele bestand. De kopie ontdoe je van zoveel mogelijk opsmuk (exotische fonts, plaatjes, kleuren, diakrieten) door de opmaak eruit te laten (standaard terugzetten). Als je nu wel kunt opslaan voeg je steeds weer een gedeelte van de opmaak toe tot je gevonden hebt waar het probleem veroorzaakt wordt. Als het verwijderen van 'opsmuk' niet helpt haal je steeds een stuk van de muziek weg totdat je wel kunt opslaan. Het probleem zit in het laatst verwijderde stuk.

rhamstra
Berichten: 6
Lid geworden op: wo 21 okt 2009, 20:59

Re: Fout bij opslaan als PDF

Ongelezen bericht door rhamstra » do 19 nov 2009, 22:47

Hierbij het bestandje met het probleem.
Bijlagen
Melodie in stijl van Bach.MC
(3.07 KiB) 199 keer gedownload

Gebruikersavatar
Musys
Betatester
Berichten: 494
Lid geworden op: zo 04 mar 2007, 23:48

Re: Fout bij opslaan als PDF

Ongelezen bericht door Musys » vr 20 nov 2009, 00:21

Het muziekstukje lijkt helemaal in orde, en op het oog geen voor GhostScript aanstootgevende opmaak te bevatten. Ik kan er zonder problemen een PDF van maken. Zonder de fout hier te kunnen reproduceren wordt het zoeken erg moeilijk...

Gebruikersavatar
Musys
Betatester
Berichten: 494
Lid geworden op: zo 04 mar 2007, 23:48

Re: Fout bij opslaan als PDF

Ongelezen bericht door Musys » wo 12 dec 2018, 19:32

Installeren van een andere GhostScript-versie zou kunnen helpen

Gebruikersavatar
Musys
Betatester
Berichten: 494
Lid geworden op: zo 04 mar 2007, 23:48

Re: Fout bij opslaan als PDF

Ongelezen bericht door Musys » zo 30 dec 2018, 16:38

zie ook: FAQ-29808 en FAQ-15164

Plaats reactie