Opmaak versie 3.0 vs 3.1

Veel Voorkomende Vragen over muziek bewerken met MusiCAD met het bijbehorende antwoord.
Gebruikersavatar
Musys
Betatester
Berichten: 513
Lid geworden op: zo 04 mar 2007, 23:48

Opmaak versie 3.0 vs 3.1

Ongelezen bericht door Musys » ma 04 feb 2013, 12:36

Is het mogelijk om het notenschrift van versie 3.0 in versie 3.1 te gebruiken? Ik vind het notenbeeld van 3.0 mooier.
Het is doorgaans mogelijk om een oudere MusiCAD-versie te gebruiken, maar er zitten wel wat haken en ogen aan... :think:

Er kan/zal wel een probleem met de MusiCAD fonts ontstaan... De fonts van de laatst geïnstalleerde versie zullen gebruikt worden in alle geïnstalleerde versies van MusiCAD 3.x. De opmaak is deels afhankelijk van de fonts, maar ook van het opmaakalgoritme. Ook dat laatste verschilt tussen verschillende versies. Latere versies hebben doorgaans meer instelmogelijkheden om het aanzien van een opgemaakte pagina op smaak te brengen (nootbreedte/hoogte/afstanden bogen/lijnen/maatstrepen enz.)

Probeer eerst de minder geslaagde veranderingen (smaken verschillen) op te vangen met nieuw toegevoegde instelmogelijkheden. Mocht dat niet lukken, dan zou ik graag voorbeelden zien van de verschillen met daarbij aangegeven wat er wel/niet mooiere/lelijker gevonden wordt. Het is uiteraard mogelijk dat een beoogde 'verbetering' in nieuwere versies (door sommigen) als verslechtering ervaren wordt... :problem:

Plaats reactie