Pagina 1 van 1

Toetscombinaties

Geplaatst: za 04 nov 2017, 14:37
door Musys
Zijn de toetscombinaties veranderd?
In nieuwere versies zullen er soms toetscombinaties moeten veranderen; er zijn veel meer commando's dan toetsen, dus moeten er keuzes gemaakt worden. De (waarschijnlijk) meestgebruikte toetsen zoals die ook in voorbeelden en in de helpinformatie gebruikt worden zullen niet snel veranderd worden. De meeste toetscombinaties kun je naar eigen keuze vastleggen, zowel in het hoofdscherm, (zie opmaaksjablonen) als op de notatiebalk.

Als in een nieuwe versie ineens allerlei veelgebruikte toetscombinaties veranderd lijken is er meestal iets ander aan de hand:
  • De meeste (laptop)toetsenborden kunnen een numeriek eiland 'simuleren' waardoor een groot aantal toetsen een andere plek krijgen. Meestal is dat een gevolg van de knop [Num-lock]. Ook de toets [Caps-lock] heeft gevolgen: de toetscombinaties maken onderscheid tussen wel en geen shift.
  • MusiCAD kan ingesteld worden op tekstinvoer; alle alfanumerieke tekens starten tekstinvoer... Het snelste kun je met de groene knop als de notatiebalk actief is een aantal bewerkingsinstellingen op 'normaal' zetten.
  • De groene_knop als je die gebruikt in het hoofdscherm kan alle instellingen op hun standaardwaarde terug zetten, waarmee ook de toetscombinaties op hun standaardwaarde teruggezet worden.
  • Als het bestand met sneltoetstoewijzing (standard.msd) beschadigd zou zijn is herinstallatie een optie.