Muis doet het niet in MusiCAD

Algemene computervragen mbt het gebruik met MusiCAD
Gebruikersavatar
Musys
Betatester
Berichten: 518
Lid geworden op: zo 04 mar 2007, 23:48

Muis doet het niet in MusiCAD

Ongelezen bericht door Musys » do 05 jun 2014, 21:11

Zodra MusiCAD opstart doet mijn (draadloze) muis het niet meer. Andere programma's doen het wel zonder problemen. Wat is er aan de hand?
Waarschijnlijk is er sprake van een hardware probleem. MusiCAD doet (net als andere programma's) niets bijzonders met de muis.
Dit soort problemen met hardware (muis/toetsenbord/MIDI/geluid/USB-hub/bluetooth/Externe-USB-schijf/USB-stick) zou kunnen ontstaan doordat de aangesloten apparaten meer stroom vragen dan de USB-poort kan leveren. In het bijzonder kan dat optreden als er een USB-hub gebruikt wordt zonder eigen voeding. Een USB-poort kan maximaal 500 mA leveren. Een USB-apparaat mag dus ook niet meer dan 500 mA vragen. Als meer apparaten via een hub zonder eigen voeding op een USB-poort worden aangesloten kan het zijn dat er teveel stroom gevraagd wordt, en 1 of meer apparaten zichzelf uitschakelen. Aangezien MusiCAD - in tegenstelling tot veel andere programma's - ook de MIDI-aansluitingen van een externe geluidskaart activeert, lijkt MusiCAD vervolgens de boosdoener terwijl het ligt aan verkeerd gebruik van de USB-hub.

Remedie: Wissel de aansluitingen van de apparaten zodanig dat muis en geluidskaart op 'eigen' computer-USB-poorten aangesloten worden, of gebruik een USB-hub met eigen voeding.

Plaats reactie